Veljača 2009. - Gold, što je to i zašto nam treba?

Go down

Veljača 2009. - Gold, što je to i zašto nam treba? Empty Veljača 2009. - Gold, što je to i zašto nam treba?

Postaj  Vladimir Andreev on 26/5/2009, 16:29

Dragi eHrvati.

U ovom članku ću našim dragim početnicima probati objasniti što je Gold i zašto je važan. Nadam se da ću uspjeti u tome. Pokušati ću to objasniti što jednostavnije.

Počnimo time da Gold gledamo kao vrstu valute, doduše vrlo snažne valute. Ono što ih razlikuje od npr naših HRK, osim naravno jačine valute je i činjenica da Gold-om možete kupiti i napraviti stvari koje ne možete kupiti običnom valutom. To ću objasniti nešto kasnije.

Usporedio sam Gold sa valutama jer na tržištu valuta Gold možete dobiti za nekih 52.5 pa do 54 HRK ovisno o tečaju. Pogledajte ovdje http://www.erepublik.com/en/exchange
Kada zaradite svojih prvih 5 Gold-a preporučio bi da ne idete odmah na tržište mijenjati Gold za novac, jer većinu novih igrača povuče činjenica da bi mogli brzo zaraditi na svojim Gold-ima.
U prošlom sam članku naglasio da Gold možete zaraditi i na način da pozovete prijatelja u eRepublik http://www.erepublik.com/en/invite-friends , ali pod uvjetiom da on dosegne lvl 6, tek tada ćete dobiti 5 Golda i to za svakog pozvanog prijatelja koji ispuni taj uvijet.

E sad, na početku Vam neće biti jasno zašto čuvati Gold jer nećete moći s njima ništa osim kupiti wellness paketa, a to sam objasnio u prethodnom članku.
Naime za svaku aktivnost za koju Vam može trebati Gold treba vam i određeni lvl. Tako naprimjer za započeti novine trebate imati minimalno lvl8 te se zato trebate strpiti sa ulaganjem Gold-a u bilo šta. I dobio sam savjet da naglasim da ne pokreÄ�ete novine ako ne znate o Ä�emu bi pisali jer smo pretrpani novinama koji izdaju Ä�lanke npr. "jebeš novine", "neznam šta da pišem", "bezveze" itd

Aktivnosti za koje Vam je potreban Glod su:

- osnivanje novina (2 gold)

- osnivanje političke stranke (40 gold)

- osnivanje tvrtke (20 gold), kupnja licence za izvoz proizvoda vaše tvrtke (20 Gold)

- povećanje kvalitete proizvoda vaše tvrtke, znači sa q1-->q2 sa q2-->q3 (50 gold) itd

- osnivanje organizacije (5 Gold)

- započeti rat ili pobunu unutar države (mimimalno 150 Golda).

Nakon ovih podataka više Vam se neće činiti da možete puno zaraditi sa tih 5 Golda kada ih možete uložiti u nešto mnogo produktivnije i korisnije.
Naravno, odluka je na Vama da odlučite kako ćete ih koristiti.

Nadam se da sam uspio objasniti zašto je Gold važan i zašto ga treba pametno ulagati.

Hvala na čitanju

Vladimir Andreev

Broj postova : 194
Join date : 12.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.